Ett smart sätt att generera användarnamn

När du installerar en ny WordPress-sajt blir användarnamnet för din inloggning “admin”, om du inte ändrar det till något annat. Vilket du SKA göra. Varför då? Det är en fråga om säkerhet. Det finns robotar som scannar webben efter wordpress-sajter att hacka. För att logga in behövs två saker: användarnamn och lösenord. Dumt då att bjuda roboten på den ena av de två, eller hur? Detta gäller även om du har världens svåraste lösenord. Att ha ett unikt användarnamn är en BRA idé!

När jag säger unikt så menar jag också att det inte bör vara ditt förnamn (som man kan gissa sig till genom att leta under kontakter. till exempel), eller företagets namn (som ju oftast är domännamnet). I stället bör du hitta på något som är unikt på riktigt.

Ett unikt användarnamn kan förstås vara vad som helst, som “jsldfkjs”, men ärligt talat ser det lite tråkigt ut. Visst är det väl ändå trevligt med något som faktiskt går att uttala? Självklart kan du använda vilket ord du vill, men själv tycker jag det är kul med fantasiord. Ord som inte betyder någonting alls.

Att hitta på fantasiord kan dock vara lättare sagt än gjort, särskilt när man har lite bråttom (och vem har inte det?). Därför tänkte jag tipsa om en sida som genererar fantasiord automatiskt! Hur smart som helst.

www.dialectreactor.com

Det går att göra lite olika inställningar, men jag brukar nöja mig med standardinställningen. Klicka på Generate och du får 100 ord om 2-3 stavelser vardera. Nedan kan du se orden jag fick vid mitt senaste besök.

dialectgenerator

Anders Olofsson
070-3141489
anders@anderso.se

Just det, jag gör musik också!